Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Συγχαρητήρια!

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Στ1 τάξης του σχολείου μας, Γεωργία Αδαμοπούλου που συμμετείχε στη Β' Φάση του Διαγωνισμού Φυσικής και πέτυχε θέση ανάμεσα στους 300 πρωτεύσαντες από όλη την Ελλάδα. Σχετικά με τη βράβευση ή την απονομή των διπλωμάτων θα υπάρξει ανακοίνωση στο διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr/ 


Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Σχολικός Κήπος – Ομορφαίνουμε την αυλή του σχολείου μας (Μέρος 3ο)



Τη φετινή σχολική χρονιά με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων δημιουργήσαμε ένα μικρό κήπο σε μια γωνιά του σχολείου μας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σχολικός Κήπος – Ομορφαίνουμε την αυλή του σχολείου μας» το οποίο ανέλαβε το τμήμα Γ3 του σχολείου μας. Ο μικρός μας κήπος ξεκίνησε ως λαχανόκηπος και συνέχισε με τη φύτευση κι άλλων φυτών, δωρεά της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.
Οι στόχοι μας ήταν πολλοί, όπως η βιωματική διδασκαλία γύρω από τον κόσμο των φυτών, η ενεργός συμμετοχή και η καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας των  μικρών μας μαθητών, η ομαδική εργασία, στόχοι που επιτεύχθηκαν με ποικίλες δραστηριότητες εντός και εκτός τάξης.
Ελπίζουμε αυτή μας η πρωτοβουλία να αποτελέσει την αφορμή για περαιτέρω δράσεις με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου ελληνικού σχολείου.
Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος: Γιώτα Ψαρρού

Σκεφτήκαμε να "παίξουμε" με τα Μαθηματικά και τους δεκαδικούς αριθμούς εκτός τάξης! Αφού ποτίσαμε τα φυτά μας, καταγράψαμε το μήκος τους και συγκρίναμε τις μετρήσεις με αυτές του προηγούμενου μήνα...! "






Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Τα ξεχάσατε... τα βρήκαμε...

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να παραλάβετε τα ρούχα που έχουν ξεχάσει τα παιδιά σας στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή 20/6/2014 από 8 έως 2 το μεσημέρι.
Από Δευτέρα τα ρούχα θα δοθούν σε οικογένειες ή ιδρύματα που το έχουν ανάγκη.

"Η παραφωνία"

Για όσους δεν το είδαν ή δεν το άκουσαν καλά την ημέρα της γιορτής, εξαιτίας τεχνικών δυσκολιών, σας προτείνουμε να δείτε το βίντεο της γιορτής λήξης του σχολείου μας εδώ.

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Συμμετοχή σε Φεστιβάλ Χορού

Γέμισαν τη σκηνή στο Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου με χάρη, κέφι και ρυθμό οι μαθήτριες της Στ' τάξης του σχολείου μας χορεύοντας χορούς της Λήμνου, την Παρασκευή, 6/6/2014.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν στο 1ο φεστιβάλ ελληνικών παραδοσιακών χορών που οργανώθηκε από το σύμβουλο Φυσικής Αγωγής, κ. Τριπόδη για τα σχολεία της Β' Αθήνας.
Το σχολείο μας ήταν ένα από τα 25 σχολεία που συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτής της όμορφης χορευτικής βραδιάς. Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τη γυμνάστριά τους, κ. Αρετή Κοντομηνά.