Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Αλλαγή τακτικής μηνιαίας συνάντησης

Σας ενημερώνουμε ότι η τακτική μηνιαία συνάντηση της κ. Παπαθεοδωράκου (Στ2) με τους γονείς του τμήματός της μεταφέρεται από Τρίτη 1/3/2016 σε Τετάρτη 2/3/2016 και ώρα 10:00 - 10:45 λόγω συμμετοχής της δασκάλας σε επιμορφωτικό σεμινάριο. 
Η συγκεκριμένη αλλαγή ισχύει μόνο για το μήνα Μάρτιο.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Επιμορφωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικών

Την Τετάρτη, 24/2/2016 θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς των Α', Β' και Γ' τάξεων (εγκύκλιος 14/5-2-2016, του σχ. συμβούλου της 24ης περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Αττικής).
Κατά την ημέρα διεξαγωγής της ημερίδας αυτής, οι αντίστοιχες τάξεις/ αντίστοιχα τμήματα του σχολείου δεν θα λειτουργήσουν.


Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Εποχική Γρίπη

Η γρίπη είναι αυτή την εποχή σε έξαρση. Ας διαβάσουμε όλοι χρήσιμες οδηγίες για να αποφύγουμε κατά το δυνατόν, την εξάπλωσή της!

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι – Άννα Πολλάτου» της ΕΘΝ.Ο.Α.



Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων υποδέχτηκαν σήμερα στο σχολείο την καταπληκτική ομάδα του προγράμματος «Ευ Αγωνίζεσθαι – Άννα Πολλάτου» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.).  Τέσσερεις διεθνώς αναγνωρισμένοι παγκόσμιοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες παρουσίασαν πρόγραμμα προώθησης των Αρχών του Ολυμπισμού και του Φίλαθλου Πνεύματος και δίδαξαν στους μαθητές τις Ολυμπιακές Αξίες  μέσα από κάποια Ολυμπιακά Αθλήματα.
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Αμανατίδης παρουσίασε τεχνικές ποδοσφαίρου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Περικλής Ιακωβάκης μύησε τους μαθητές στα μυστικά του στίβου, η ολυμπιονίκης του Σύδνεϋ, Εύα Χριστοδούλου ασχολήθηκε με ασκήσεις ρυθμικής γυμναστικής και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της υδατοσφαίρισης Νίκος Δεληγιάννης μίλησε στα παιδιά για τα οφέλη της κολύμβησης.
Οι μαθητές απόλαυσαν τη συμμετοχή τους, γυμνάστηκαν και πήραν αυτόγραφα από τους αθλητές. Ο Αλέξης, μαθητής της Στ΄τάξης είπε ότι σήμερα ήταν «η πιο ωραία μέρα της ζωής του». Με  το σύνθημα «Πάμε Ψηλά» και κρατώντας τα αναμνηστικά τους διπλώματα οι μαθητές αποχαιρέτησαν τους πρωταθλητές. 

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

2 Φεβρουαρίου - Η γιορτή της κρέπας



Η γιορτή της κρέπας , στη Γαλλία ονομάζεται   “Chandeleur” . Το όνομα Chandeleur προέρχεται από το chandelle που σημαίνει κερί στα γαλλικά, γι’αυτό και η γιορτή αυτή ονομάζεται και Fête des chandelles = Γιορτή των κεριών. Το άγιο φως των κεριών των εκκλησιών που φέρνουν οι πιστοί στο σπίτι τους θα τους προστατέψει και θα τους υπενθυμίζει ότι ο Χριστός είναι το φως του κόσμου.
Στη Ρωμαϊκή εποχή, επρόκειτο για γιορτή προς τιμή του θεού Πάνα.  Κατά τη γαλλική παράδοση όμως, συνδέεται με το φως, τον εξαγνισμό, τη γονιμότητα και την ευημερία. Όσον αφορά στη χριστιανική θρησκεία, αντιστοιχεί στη γιορτή της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού που γιορτάζουμε όλοι στις 2 Φεβρουαρίου, 40 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα. 
Στη Γαλλία σήμερα η Chandeleur είναι γνωστή κυρίως ως η ημέρα της κρέπας. Κατά την παράδοση, εάν δεν έφτιαχναν κρέπες την ημέρα αυτή, δεν θα είχαν σοδειά από σιτάρι. Η κρέπα, μεταξύ άλλων, λόγω του στρογγυλού σχήματος και του χρυσαφένιου της χρώματος, θυμίζει τον ήλιο που επιστρέφει την άνοιξη μετά από ένα σκοτεινό και κρύο χειμώνα ή το χρυσό φλουρί.
Οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας τίμησαν το έθιμο και με την καθηγήτρια των Γαλλικών τους κ. Μαντά Ζωή έφτιαξαν και απόλαυσαν πεντανόστιμες γλυκές κρέπες . Ήρθαν έτσι σε επαφή με το γαλλικό πολιτισμό, χρησιμοποίησαν τη γαλλική γλώσσα, συνεργάστηκαν και διασκέδασαν!



Ενημέρωση Γονέων για την απεργία

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο 4/2/2016 το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει εξαιτίας της απεργίας της εκπαιδευτικού κ. Ποντίκα. Για τον ίδιο λόγο, το τμήμα Β2  θα σχολάσει στις 12:25.