Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Πρόταση για το Σαββατοκύριακο



 

Η Ορνιθολογική μας προσκαλεί για 22η χρονιά να συμμετέχουμε στην πιο χαρούμενη γιορτή της άνοιξης, τα «Χελιδονίσματα» και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη χελιδονοφωλιά!

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς να κατασκευάσουν τις φωλιές, θα τις πάρουν μαζί τους και αφού στεγνώσουν θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!


Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και τους γονείς τους (δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής). 
Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί σε δύο σημεία:

Α) Στον Πύργο Συγγρού του Κτήματος Συγγρού στο Μαρούσι το ερχόμενο Σάββατο 2 Απριλίου, ώρες 11:00-14:00.
Υλοποιείται από την Ορνιθολογική με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και των «Φίλων του Δάσους Συγγρού», με τη χορηγία των προϊόντων Planet.
 Η είσοδος του Κτήματος Συγγρού είναι από τη λεωφόρο Κηφισίας 182, στο ύψος του ΚΑΤ.

Δείτε και τις αναρτήσεις για σχολεία στη σελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β Αθήνας:

Β) Στο «Αγροκήπιο» Δήμου Ασπροπύργου την Κυριακή 3 Απριλίου, ώρες 11:00-14:00 σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, την Εθελοντική Ομάδα ΘΡΙΑ και τον Δήμο Ασπροπύργου. Το «Αγροκήπιο» βρίσκεται δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου (οδoί Αγίας Μαρίνης και Καποδιστρίου), κοντά στο Δημαρχείο Ασπροπύργου.


Τα «Χελιδονίσματα 2016» θα υλοποιηθούν σε περισσότερες από 30 πόλεις ή περιοχές σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, σχολεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τοπικούς περιβαλλοντικούς - πολιτιστικούς - εθελοντικούς φορείς και δήμους. Σπύρος Ψύχας, Υπεύθυνος εκδηλώσεων
Για περισσότερες πληροφορίες:
Σπύρος Ψύχας, Υπεύθυνος εκδηλώσεων
τηλ. 210 8228704 εσωτ.106 και 6974 510976
e mail:  volunteers@ornithologiki.gr
πύρος Ψύχας
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Θεμιστοκλέους 80, 10681 Αθήνα

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ευχαριστίες

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς των μαθητών μας και ιδιαίτερα στον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Ξένο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που μας προμήθευσαν με δύο ακόμη διαδραστικούς προτζέκτορες και έναν διαδραστικό πίνακα. Τα μηχανήματα νέας τεχνολογίας έχουν ήδη τοποθετηθεί σε τρεις αίθουσες και κάνουν τη δουλειά μας πιο ενδιαφέρουσα και πιο ελκυστική για τους μικρούς μαθητές μας.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η γιορτή μας για την 25η Μαρτίου



Μια υπέροχη γιορτή παρουσίασαν οι μαθητές της Στ' τάξης σε γονείς και μαθητές τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τους ήρωες και τους αγώνες του Έθνους μας. Στις μέρες μας που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ποικίλων εξελίξεων, η προσήλωση στην ελευθερία, στη δημοκρατία, στην ανεξαρτησία, στις υψηλές αξίες παραμένει πάντα επίκαιρη. Εμείς οι εκπαιδευτικοί προσπαθώντας να σταθούμε αντάξιοι στις σύγχρονες προκλήσεις, δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των μαθητών μας για πρόοδο, ελπίδα και νέες προοπτικές. 





Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πόλεμος και Ειρήνη

Εμπνευσμένες από τον πόλεμο που οδηγεί στην προσφυγιά οι μαθήτριες της Ε2 τάξης Δήμητρα Κ., Φένια Α., Θεοφανία Μ., Έλενα Μ. και  Ελένη Κ. κατασκεύασαν μια όμορφη μακέτα στο μάθημα των εικαστικών με τη δασκάλα τους κ. Γιούσεφ. Στο έργο τους χρησιμοποίησαν χαρούμενα χρώματα και σχήματα, λουλούδια και καρδιές για να παρουσιάσουν τα καλά που προσφέρει στους ανθρώπους η ειρήνη, ενώ απεικόνισαν με σκοτεινά χρώματα τις σκηνές του πολέμου.
   
     Ονόμασαν το έργο τους
     "Star wars vs peace4u".



Ανακοίνωση για την παρέλαση



Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 η σημαιοφόρος, οι παραστάτες και οι υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου μαθητές θα βρίσκονται στο σχολείο στις 9:30 το πρωί,  όπου θα συναντήσουν την εκπαιδευτικό, κ. Καποτά Χριστίνα, η οποία θα τους συνοδέψει στην εκκλησία.
Οι υπόλοιποι μαθητές της Ε και Στ τάξης  θα βρίσκονται στο σχολείο στις 10:30 το πρωί, όπου θα συναντήσουν τους συνοδούς τους κ. Μισιάκα Στέργιο και κ. Λάσκαρη Δημήτριο.
Μετά το τέλος της παρέλασης του σχολείου μας, οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης, για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

      Ενδυμασία παρέλασης:
Τα κορίτσια θα φορούν άσπρη μπλούζα  (φούτερ)- μπλε φούστα- μπλε μαντίλι για το λαιμό – άσπρο καλσόν –μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά)
Τα αγόρια θα φορούν άσπρη μπλούζα (φούτερ) –μπλε παντελόνι- μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά).
Ο σημαιοφόρος, οι παραστάτες και οι διμοιρίτες των τμημάτων θα φορούν λευκά γάντια.