Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Επιλογή 2ης Ξένης Γλώσσας για την Ε' τάξη

Αγαπητοί γονείς,
προκειμένου να σας βοηθήσουμε στην επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας για τα παιδιά σας, που κατά το σχολικό 2016-17 θα φοιτούν στην  Ε' τάξη, σας προτρέπουμε να διαβάσετε την επιστολή της υπευθύνου καθηγήτριας της Επιστημονικής Επιτροπής Ξένων Γλωσσών του ΙΕΠ.

   

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ματίας ο Πρώτος

Μια όμορφη θεατρική παράσταση παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ' και Δ' τάξεων στο θέατρο του Γυμνασίου - Λυκείου Νέας Πεντέλης. Η θεατρική ομάδα του Δ. Σ. Νέας Πεντέλης υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου, κ. Σοφίας Ιωαννίδη, παρουσίασαν στους συμμαθητές τους το έργο "Ματίας ο Πρώτος" σε θεατρική διασκευή της Άλκης Ζέη. Στο έργο τα παιδιά αποφασίζουν να αντιστρέψουν τους όρους, να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους και καθίσουν τους μεγάλους στο "σκαμνί". Ωστόσο στην πορεία διαπιστώνουν ότι πρέπει να παραιτηθούν από "βουλευτές " της Παιδοκρατίας, να πάνε σχολείο και αργότερα, όταν είναι έτοιμοι, να κυβερνήσουν δίκαια και σωστά "σαν μεγάλοι που δεν ξεχνάνε πως ήταν κάποτε παιδιά". 
Υπέροχα τα μηνύματα, υπέροχοι και οι μικροί ηθοποιοί! Συγχαρητήρια!




Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Μαθηματικής Εταιρείας

Στις 4 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο  Διαγωνισμός «Μαθηματικά και Παιχνίδι» στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας μας με  στόχο να έλθουν οι μαθητές πιο κοντά στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους.Οι μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν είναι:Δραμουντάνη Αλκυόνη (Ε1)Καρκαλέμης Κωνσταντίνος (Ε2)Κοντοθάνος Κων/νος (Ε2)Τριαντάφυλλος Δημήτριος (Ε3)Τσάκου Ματίνα (Ε3)Λάμπρο Άννα Χριστίνα (Στ1)Βασιλογιαννακόπουλος Παναγιώτης (Στ2)Ντρίλιζα Αικατερίνη (Στ2)Η βράβευση των μαθητών θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Είσοδος Κατεχάκη).  Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα βράβευσης μπορείτε να βρείτε εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και "εις ανώτερα"!

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Εγγραφές Α΄ Τάξης 2016-17

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2016-17 στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2010. 
Οι εγγραφές  θα πραγματοποιηθούν  στο σχολείο μας:
Από 3 έως 21  Ιουνίου  ως εξής:
ΔΕ: 12:00 - 14:00

ΤΡ, ΤΕ, ΠΕ, ΠΑ: 8:30 -10:00
 -----------------------------------------------------------
 Δικαιολογητικά Εγγραφής 
  •    Πιστοποιητικό γέννησης (Αναζητείται από το σχολείο) 
Σημείωση: Για τους αλλοδαπούς μαθητές δεν υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης από το σχολείο. Πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο.
  •    Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από τα οποία να προκύπτει ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. 
  •  Αποδεικτικά στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας: Την 1η σελίδα του εκκαθαριστικού της εφορίας (Ε1), όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας ή πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ
  •  Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου
  •  Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή 
  •   Αίτηση Εγγραφής
  • Σε  περίπτωση φοίτησης του μαθητή στο ολοήμερο πρόγραμμα, απαιτείται η υποβολή από το γονέα-κηδεμόνα αίτησης, η οποία θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο. Προϋπόθεση για την εγγραφή στο ολοήμερο αποτελεί η εργασία και των δύο γονέων και η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από τον φορέα εργασίας τους.
     Δείτε το χάρτη των ορίων του Δ. Σ. Νέας Πεντέλης

Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη, 01-06-2016 λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου "ΠΕΡΙΚΛΗΣ".
Από τη Δ/νση

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Το λογότυπο του σχολείου μας

Ένας πολύ όμορφος διαγωνισμός οργανώθηκε την τελευταία εβδομάδα στο σχολείο μας. Ο διαγωνισμός για το λογότυπο, την εικόνα δηλαδή εκείνη που απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά του σχολείου και εκπροσωπεί την πλειοψηφία των μαθητών.
Στο μάθημα των Εικαστικών η κ. Όλια Γιούσεφ ζήτησε από τους μαθητές της Ε' τάξης να καταθέσουν ατομικά ή ομαδικά τις προτάσεις τους. Τα έργα συγκεντρώθηκαν και μια επιτροπή δασκάλων αποφάσισε για τα 6 έργα που θα περάσουν στη δεύτερη φάση, όπου με ψηφοφορία από τους μαθητές όλων των τάξεων ορίστηκε σήμερα το έργο "τελικός νικητής", που φαίνεται παρακάτω και φιλοτεχνήθηκε από τις μαθήτριες της Ε2 τάξης Ελένη Κορναράκη, Γεωργία Κατσούρη και Έρσα Μπλλόσμι. Το έργο είναι ομαδική εργασία, πράγμα που του δίνει προστιθέμενη αξία.

 Τα υπόλοιπα  έργα που διαγωνίστηκαν στη δεύτερη φάση ήταν:




Τα αποτελέσματα της ψηφορίας ήταν:
Έργο 1: 4 ψήφοι
Έργο 2: 12 ψήφοι
Έργο 3: 124 ψήφοι
Έργο 4: 108 ψήφοι
Έργο 5: 56 ψήφοι
Έργο 6: 24 ψήφοι
Η εικαστικός του σχολείου μας πίσω από την κάλπη

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Τους ευχόμαστε να είναι πάντα δημιουργικοί και πρωτότυποι!!

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Εισαγωγή Μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια για το Σχολικό Έτος 2016-17

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους σε Καλλιτεχνικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2016-17 μπορούν να πάρουν πληροφορίες για τη διαδικασία στο σχετικό σύνδεσμο.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Εισαγωγή Μαθητών στα Μουσικά Γυμνάσια για το Σχολικό Έτος 2016-17

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους σε Μουσικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2016-17 μπορούν να πάρουν πληροφορίες για τη διαδικασία στο σχετικό σύνδεσμο.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Δωρεάν Οπτικός Έλεγχος



Ο Δήμος Πεντέλης
σε συνεργασία
με το Σύλλογο Οπτικών & Οπτομετρών Ελλάδας (ΣΟΟΕ)
προγραμματίζει 

ΔΩΡΕΑΝ

ΟΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

(μυωπία-πρεσβυωπία-υπερμετρωπία)
καθώς και

δωρεάν παροχή φακών και σκελετών

κατά προτεραιότητα σε κατοίκους του Δήμου μας 
που είναι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύναμοι.  
Ο Οπτικός Έλεγχος θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ραντεβού .
Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνούν έως
25 Μαΐου
με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Πεντέλης ,
τηλ. 2132050087