Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ένα δώρο από τους μεγάλους στους μικρούς

Ένα υπέροχο δώρο έκαναν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2 τμήματος στους μικρούς συμμαθητές τους της Α τάξης.
Με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κας Ελένης Παπαθεοδωράκου, χωρίστηκαν σε ομάδες και διάβασαν τρία Χριστουγεννιάτικα παραμύθια: "Το σκιάχτρο", "Τα πέντε μαργαριτάρια" και "Ο δικός μας Αη Βασίλης". Στη συνέχεια διασκεύασαν τα παραμύθια σε θεατρικά δρώμενα με σύντομους διαλόγους και προσκάλεσαν η κάθε ομάδα από ένα τμήμα της Α τάξης για να τους παρουσιάσουν τα δραματοποιημένα παραμύθια. Οι μικροί συμμαθητές τους τους χειροκρότησαν δυνατά. Οι μεγάλοι πάλι ένοιωσαν υπερήφανοι που έδιναν το "καλό παράδειγμα" στους μικρούς. Και εμείς οι εκπαιδευτικοί ακόμη πιο χαρούμενοι επειδή η κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών μας είναι για εμάς πρωταρχικός στόχος, τον οποίον παλεύουμε να κατακτήσουμε με ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις εντός αλλά και εκτός του σχολείου.

Εικόνες από το χριστουγεννιάτικο παζάρι

Με επιτυχία έγινε το χριστουγεννιάτικο παζάρι που συνδιοργανώσαμε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Οι μαθητές συμμετείχαν με χειροποίητες δημιουργίες και σπιτικά τρουφάκια που έφτιαξαν με τους δασκάλους τους αλλά και με διασκεδαστικά παιχνίδια γνώσης και τύχης (ζωγράφισε την εικόνα, βρες τη λέξη ή το αίνιγμα κ.α.) που σκέφτηκαν και υλοποίησαν μόνοι τους συνεργαζόμενα σε μικρές ομάδες. Προσωπάκια χαρούμενα και ευχαριστημένα...




Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικες ευχές στην Γ' ηλικία

Συναισθήματα συγκίνησης, αγάπης, προσφοράς και σεβασμού ένοιωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ1 και Δ2 τάξεων όταν επισκέφθηκαν τα γηροκομεία Ανάστασις της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας στα Σπάτα και Αρήτη στο Γέρακα αντίστοιχα. Οι μικροί μαθητές τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και τους προσέφεραν κεράσματα και χειροποίητα δωράκια. Ως αντάλλαγμα, άκουσαν ιστορίες από τα παλιά και συνειδητοποίησαν, ίσως κάποιοι, ότι στη ζωή δεν πρέπει να τα θεωρούμε όλα δεδομένα. 
Τα χειροποίητα καραβάκια που προσφέραμε στους ηλικιωμένους

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ενημέρωση γονέων



Αγαπητοί  γονείς,
Διανύοντας την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων σας ενημερώνουμε  για τα εξής:
Α. Την Τρίτη 20/12/2016 και την Τετάρτη 21/12/2016 το πρωί θα γίνει εκκλησιασμός των τάξεων Α, Β, Γ & Δ, Ε, Στ αντίστοιχα στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής. Όσοι μαθητές και μαθήτριες επιθυμούν μπορούν να κοινωνήσουν.
Β. Την Παρασκευή 23/12/2016 θα γίνει το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών, που συνδιοργανώνουμε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν διάφορες γιορτινές δράσεις. Το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά.
Γ. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για τις διακοπές των Χριστουγέννων από 24/12/2016 έως και 8/1/2017

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχονται χαρούμενες γιορτές με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία για το νέο έτος 2017.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη του κ. Αλεβίζου στο σχολείο μας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (11-12-2016) καλέσαμε τον ψυχολόγο από το Χαμόγελο του Παιδιού κ. Στέφανο Αλεβίζο να μας μιλήσει για τον εκφοβισμό - ενδοσχολική βία και τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να τον αποφύγουμε. Με μεγάλη χαρά ο Στέφανος αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και έτσι στις 14/12/2016 μίλησε σχετικά στους μαθητές της Στ' τάξης.
Η παρουσίασή του άγγιξε το συναίσθημα όλων μας, αφού με πολύ απλά λόγια μας έδωσε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους κάποιοι συμμαθητές μας κάνουν τους "νταήδες", αλλά μας έδωσε επίσης ιδέες πώς μπορούμε εμείς να σταματήσουμε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας. Πάνω από όλα μας τόνισε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να μας πληγώνει ή να μας στενοχωρεί και αν κάτι τέτοιο συμβεί πρέπει αμέσως να το συζητήσουμε με τους γονείς ή τους δασκάλους μας.
Στο τέλος της παρουσίασης είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε στον κ. Αλεβίζο το δώρο - προσφορά αγάπης του σχολείου μας και τις ευχές μας για τα παιδιά που ζουν στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Το εξωτερικό της κάρτας και η προσφορά αγάπης μας
Το εσωτερικό της κάρτας μας με τις ευχές μας

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα (συνέχεια)

Χιονάνθρωπος στο Γ2

Χειροποίητα αγγελάκια που πετούν πα΄νω από τα κεφαλάκια των μαθητών του Δ2

Χριστουγεννιάτικη πολιτεία στο Β2

Τρισδιάστατο δέντρο κατασκευή του κ. Λώλου στολισμένο από τους μαθητές του Β1

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ A΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2016-17



Η επίδοση των ελέγχων για τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων και η προφορική ενημέρωση για τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων, θα γίνουν την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 από 13:15 έως 14:00. Το ολοήμερο πρόγραμμα την ημέρα εκείνη δεν θα λειτουργήσει καθώς όλοι οι εκπαιδευτικοί θα δέχονται γονείς.
Παρακάτω αναγράφονται οι αίθουσες, όπου θα γίνουν οι συναντήσεις των γονέων και κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς:
Ισόγειο
Αίθουσα 1: Λεζέ  Αναστασία (Β2)
Αίθουσα 2: Σπυροπούλου Βάνα (Β1)
 Αίθουσα 3: Ντόγκα Ανδριανή (Γ3)
Αίθουσα 4: Σταθάκου Νικολέττα (Γ1)
Αίθουσα 5: Μπερίτση Δέσποινα (Α2)
Αίθουσα 6: Λώλος Γεώργιος (Γ2)
Αίθουσα 7: Κανέρη Ιωάννα  (Α1)
Αίθουσα 8 : Τζιωρτζιώτη Χρυσούλα (Α3)
1ος Όροφος
Αίθουσα 9: Καββαδία Ευτυχία (Δ2)
Αίθουσα 10: Βαλλιανάτου Αικατερίνη (Δ1)
Αίθουσα 11: Νιάκας Αντώνιος (Ε1)
Αίθουσα 12 : Διονυσόπουλος Κωνσταντίνος (Ε3) - Παπαντωνίου Έλλη ( Γαλλικά Ε1, Ε3, Στ_Γαλλικά2 )
Αίθουσα 13 - Εργαστήριο Πληροφορικής: Λουκαΐδης Αγαμέμνονας & Βασιλοπούλου Χριστίνα (Αγγλικά Α΄, Β΄, Γ1, Γ3),
Αίθουσα 14: Λιμνιάτη Ανδριάνα (ΣΤ1) & Κορομηλιά Νίκη (ΣΤ_Γαλλικά1)
Αίθουσα 15: Λάσκαρης Δημήτριος (ΣΤ3) & Γεωργιάδου Βασιλική (ΣΤ_ Γερμανικά1)
Αίθουσα 16 -Τμήμα Ένταξης: Λαμπαδάκη Γεωργία
Αίθουσα 17: Παπαθεοδωράκου Ελένη (Ε2)
Αίθουσα 18: Ψαρρού Παναγιώτα (ΣΤ2) & Κελπερή Ίρις (Γερμανικά Ε2, ΣΤ_Γερμανικά1)
Γραφείο Δασκάλων: Τσίλογλου Δέσποινα (Αγγλικά: Γ2, Ε΄, Στ΄) - Κοντομηνά Αρετή (Γυμναστική Α1, Α3, Γ1, Γ2, Δ1, Ε2, Στ2, Στ3) – Βαρελά Φωτεινή (Γυμναστική Α2, Β1, Β2, Β3, Γ3, Δ2, Ε1, Ε3, Στ1) – Καρύδας Σάββας (Θεατρική Αγωγή) - Σίμου Ευτυχία (Μουσική)
Γραφείο Διευθύντριας: Μπαραμπούτη Μελπομένη ( Αγγλικά Δ΄)
Από τη Δ/νση του σχολείου

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Άναψαν τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Άναψαν τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του σχολείου μας το Σάββατο 3/12/2016 στις 6 το απόγευμα. Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς ευχήθηκαν καλές γιορτές υπό τον ήχο των τραγουδιών της χορωδίας, που συνόδευε στο πιάνο η μουσικός μας κ. Σίμου. Δεν έλειψαν τα σχετικά κεράσματα, τα οποία επιμελήθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.



Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Το σχολείο μας στολίζεται χριστουγεννιάτικα

Τζάκι μέσα στην αίθουσα του Δ1 - Εξ ολοκλήρου χειροποίητη κατασκευή στολισμένη με φυσικά λουλούδια από την Πεντέλη - Οι κάλτσες ραμμένες και στολισμένες από τους μαθητές-μαθήτριες
Παραδοσιακό καράβι από ανακυκλωμένα υλικά στολισμένο από τους μαθητές του Γ2

Η πόρτα του Δ1 αλλιώς, με κατασκευές από τσόχα

Δέντρο με καλικαντζάρους στο Γ2


Ξύλινη κατασκευή - Ημερολόγιο των Χριστουγέννων (Γ2)- Το κάθε σακουλάκι κρύβει καραμέλες που ανοίγουν τα παιδιά κάθε μέρα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας σας καλούν να συμμετέχετε στην εκδήλωση για το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.
Πάρτε ο καθένας από ένα στολιδάκι (κατά προτίμηση κόκκινο) και ελάτε στο σχολείο το Σάββατο, 3/12/2016 στις 6 το απόγευμα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' τάξης θα μας τραγουδήσουν όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ οι γονείς θα φροντίσουν για τα σχετικά κεράσματα. 
Σας περιμένουμε!
Επίκαιρη συνθετική εργασία των μαθητών/μαθητριών του Δ1