Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Εγγραφή μαθητών στο Γυμνάσιο

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών - μαθητριών της Στ τάξης ότι σύμφωνα με τη χωροταξική κατανομή που μας έστειλε η Δ/νση Β'/θμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας όλοι οι μαθητές - μαθήτριες του σχολείου μας θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου Νέας Πεντέλης. Τα απολυτήρια των παιδιών και ό,τι άλλο έγγραφο χρειάζεται θα σταλούν στο Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης υπηρεσιακά στις 16/6/2017. 
Όσοι γονείς επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε άλλο Γυμνάσιο (Πρότυπο -Πειραματικό, Ιδιωτικό, άλλης περιοχής, ...), θα πρέπει να απευθύνουν στο Δ/ντή του Γυμνασίου της Νέας Πεντέλης αίτηση μετεγγραφής των παιδιών τους στο Γυμνάσιο της προτίμησής τους, αφού πρώτα έχουν εξασφαλίσει θέση εκεί.
Αναφορικά με τη δεύτερη Ξένη Γλώσσα οι μαθητές - μαθήτριες θα διδαχθούν στο Γυμνάσιο της Νέας Πεντέλης τη 2η Ξένη Γλώσσα που έχουν διδαχτεί στο Δημοτικό, δηλαδή Γαλλικά ή Γερμανικά. Ωστόσο, εάν κάποιος γονέας επιθυμεί διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτήν που διδάχτηκε το παιδί του στο Δημοτικό Σχολείο, οφείλει να μας κάνει αιτιολογημένη αίτηση μέχρι τις 9/6/2017. Οι αιτήσεις θα διαβιβαστούν στο Γυμνάσιο και θα ικανοποιηθούν, εφόσον υπάρχουν θέσεις και διαθέσιμοι καθηγητές, σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές εγκυκλίους του ΥΠΠΕΘ.